Res miljövänligt till tävlingar och träningsläger

    Hem  /  Träning  /  Res miljövänligt till tävlingar och träningsläger

Res miljövänligt till tävlingar och träningsläger Image

Res miljövänligt till tävlingar och träningsläger

Vi tränar för att det är roligt och för att vi mår bra av det, men precis som vi vårdar våra kroppar borde vi ta hand om vår miljö. Både när vi åker ner till gymmet och när vi ska iväg lite längre för att tävla tar vi bilen. En person i varje bil blir sammanlagt rätt många bilresor per träningspass eller tävlingstillfälle. Inte undra på att det dåliga samvetet smyger sig på. Här kommer några tips på hur du kan resa mer miljösmart.

Åka till träningen

Vi är många som har träningsstället ganska nära oss, men vi är lite bekväma och tar bilen. Om du bor tillräckligt nära kan du jogga eller promenera i rask takt till och från träningslokalen och på så sätt göra den sträckan till en del av träningen. Att cykla är också ett alternativ så länge det inte är vinter och glashala gator ute (fast att det finns dubbdäck också till cyklar). Har du jobbiga backar där du bor eller känner dig som spagetti i benen efter ett träningspass kan du investera i en elcykel och få lite extra skjuts på hemvägen. Lokalbussen är ett bra alternativ för längre sträckor eller stormiga kvällar. Bussen är också bra om du har mycket packning att släpa på, till exempel om du spelar hockey. Behöver du av någon anledning ändå åka bil är det bra om ni är några som kan samåka till och från träningen, precis som barn brukar göra. Det är en idé som är lika god även när man blivit vuxen.

Åka till tävlingen

Tävlingar håller inte alltid till på hemorten utan du kan behöva resa en längre sträcka. Långdistansbussar och tåg är miljömässigt överlägset än att flyga. Förvisso tar resan lite längre tid, men låt den bli en del i uppladdningen och nedvarvningen. Passa på att åka med dina kompisar och få tid att umgås tillsammans. Ibland behöver man verkligen ta bilen för att komma dit man ska. Då är elbilar ett bra alternativ till vanliga bensin- och dieseldrivna bilar. Är ni flera som ska resa kan ni hyra en minibuss istället för att alla åker var och en för sig.

Som du ser finns det många alternativ till att resa mer hållbart när du ska till träningen eller tävlingen. Precis som vi vårdar våra kroppar för att leva länge och hålla oss friska, bör vi ta hand om vår planet för att vi och våra barn och barnbarn ska ha någonstans att leva även i framtiden. Välj att åka kollektivt framför att köra i din egen bil och när du ändå kör bil, välj en miljövänlig sådan. Försök att promenera, jogga eller cykla till gymmet istället för att köra dit och ta bussen ifall vädret är dåligt.

FÖRFATTARE | sanna Comments | Kommentarer inaktiverade för Res miljövänligt till tävlingar och träningsläger DATUM | september 1, 2018

Kategorier och taggar

lovebond-lite