Fräscha träningskläder

    Hem  /  Hälsa  /  Fräscha träningskläder

Fräscha träningskläder Image

Fräscha träningskläder

Många känner säkert igen sig att när man väl kommer hem efter träningen så slängs träningsväskan i ett hörn och den blir liggandes där tills nästa gång det är dags att träna. Problemet är då att kläderna kan börja lukta illa och det kvittar hur ofta man tvättar dem, så luktar plaggen ändå inte gott. Det bästa är ju naturligtvis att ta hand om sina träningskläder direkt, precis som man gör med sin nya vårjacka. En jacka slänger man ju inte på golvet, utan hänger upp den direkt på galgen när man kommer hem.

Tips för att fräscha upp kläderna

Skulle det vara så att man har råkat glömma träningskläderna och de har börjat lukta illa, så finns det några tips på hur man kan göra för att fräscha upp kläderna men några enkla knep.

Torka

Även om kläderna är svettiga och luktar illa, bör man inte lägga dem i tvättkorgen direkt. Det allra bästa är att om träningskläderna får torka först. Bakterier trivs nämligen i fuktiga kläder och det är dem som gör att kläderna börja lukta. Ta därför till vana att hänga upp träningskläderna över natten så att de hinner torkar, för att sedan lägg dem i tvättkorgen.

Tvätta

Vissa material som kläderna är gjorda av har en tendens att börja lukta ganska illa rätt snabbt. Ett perfekt sätt att undvika att de fortsätter att stinka är att tvätta eller skölja dem direkt efter träningspasset, för att sedan hänga upp plaggen och låta dem torka. Därefter kan man lägga dem i tvättkorgen för att tvätta träningskläderna ordentligt vid ett senare tillfälle.

Inte sköljmedel

Ett riktigt bra tips är att inte använda sig av mjuk- eller sköljmedel. Medlet är en stor bov i dramat, eftersom det tar bort förmågan för plagget att kunna absorbera fukt och andas. Dessutom försvinner spänsten i stretchmaterial, samtidigt som handdukar får en sämre förmåga att suga upp fukt.

Följ tvättråd

Se till att följ tvättråden som finns i kläderna som man tränar i, det gör att inte plaggen tappar formen lika snabbt. Har man svårt att ha koll på tvättråden finns det vissa tvättmaskiner som till och med har speciella tvättprogram för träningskläder. Det kan stå ”Syntetic” eller ”Sport” på maskinen.

Ättika

Ett gammalt husmorsknep som fungerar än i dag, är att använda sig av ättika. Detta klassiska knep tar bort alla dåliga lukter på kläder och i hemmet. För att se till att få kläderna att bli fräscha och väldoftande igen, så häll en till två matskedar ättika i tvättmaskinens sköljmedelsfack och tvätta sedan plaggen enligt tvättråden.

Hoppas att knepen och tipsen kommer att hjälpa till att träningskläderna håller sig fräscha betydligt längre. Det gör att man inte bara sparar pengar, utan också att man doftar gott under sin träning på gymmet!

FÖRFATTARE | sanna Comments | Kommentarer inaktiverade för Fräscha träningskläder DATUM | augusti 21, 2018

Kategorier och taggar

In Hälsa

lovebond-lite