Skön inredning för hälsosam vardag

    Hem  /  Hälsa  /  Skön inredning för hälsosam vardag

Skön inredning för hälsosam vardag Image

Skön inredning för hälsosam vardag

Att ta hand om ditt hem är också att ta hand om din hälsa. Det är viktigt att trivas och kunna slappna av för att må bra. Inred din bostad för en skön och hälsosam vardag.

Tidlösa möbler

Det första som du ska satsa på är tidlösa möbler som du verkligen gillar. Klassisk soffa med personlig touch där du verkligen kan relaxa efter arbetsdagen eller träningen. Fåtöljer, golvlampor och bord som fungerar i skön harmoni. Färger och former påverkar hur du uppfattar ditt hem. Boconcept är ett danskt designmärke som firar 70 år. Snygga och ikoniska möbler som du inte blir less på. Konceptet fungerar till olika stilar och du får alltid kvalitet in i minsta detalj. Gå in på Boconcept som har allt för vardagsrum, sovrum, kök och kontor.

Rum för träning

Ditt hem ska både vara skönt och praktiskt, vilket möblerna från Boconcept uppfyller. För att må bra och kunna ta hand om din hälsa måste du skapa ett hem där du kan träna. Har du plats för ett hemmagym är det ett bra sätt att se till att träningen blir av. Men, det är faktiskt inte så klokt att ha hemmagymmet i vardagsrummet som många har. Du ser din crosstrainer och får dåligt samvete för att du inte tränat. Många tänker att det är smart att ha träningsredskapen så att de bokstavligen snubblar på dem, så att de kommer ihåg att träna. Det står många träningscyklar i vardagsrum och samlar damm och dåligt träningssamvete. När du inreder ditt hem är det smart att inreda utifrån att du behöver träna, men skapa en särskild plats för träningen och låt vardagsrummet vara en behaglig plats att slappna av i.

Kök för hälsosam matlagning

Hur du inreder ditt kök påverkar vad du äter. Visst är det gott med både fika, choklad och chips, och även onyttigheter har sin tid för att vi ska må bra. Men genom att inreda ditt kök med fokus på hälsa kommer du att hjälpa dig själv att äta mer hälsosamt. Först och främst ska du satsa på sköna köksmöbler, så att du verkligen gillar att äta i köket. Att sitta tillsammans vid köksbordet som par eller familj är viktigt för både hälsa och relationer. Ju mer ni gillar köksmöblerna, desto mer tid kommer ni att tillbringa där. Kolla Boconcepts sköna idéer för kök och matsal för inspiration.

För det andra påverkas du mycket av vad som ligger framme. Ju mer påsar och burkar som ligger på köksbänken, desto mer kommer du att småäta. En fruktskål är bra, men göm undan både bullar och chips. Orsaken till att chipsen eller annat gott hamnar synligt är ofta att det är för trångt i skåpen. Rensa dina skåp och skapa en ”godisgömma” högt upp i ett skåp. Så fort du har varit i affären lägger du dit både choklad, kakor och ostkrokar. Det är också smart att ha mycket grönsaker synligt i köket. Då blir du påmind om att laga och äta mer grönt. Att odla egna örter är både roligt och nyttigt och hjälper dig att smaksätta maten med naturliga ingredienser.

FÖRFATTARE | sanna Comments | Kommentarer inaktiverade för Skön inredning för hälsosam vardag DATUM | mars 22, 2022

Kategorier och taggar

In Hälsa

lovebond-lite