Träning och hygien

Träning och hygien Image

Träning och hygien

När du tränar ökar kroppstemperaturen och du börjar svettas. Oftast luktar du inte så mycket medan du svettas men efter träningspasset kan du lukta desto mer. Men för att du ska undvika att lukta svett under och efter träningspasset kan en bra deodorant vara på sin plats. Om du letar efter en deodorant av hög kvalité ska du testa Ralph Lauren deo när du tränar. Att ha en bra deodorant är väldigt viktigt om du vill hålla svettlukten på avstånd. Men en deodorant som passar på dig passar kanske inte på din kompis. Du kanske behöver prova ett antal innan du hittar rätt. Det finns en djungel av deodoranter på marknaden. När du ska välja ska du alltid välja en deodorant som har en doft som du gillar. Du kan försöka binda ihop deodoranten med din parfym för att få till en bra lukt.

Deodorantens funktion

Det en deodorant gör är att den innehåller ingredienser som eliminerar dina bakterier som förekommer naturligt på kroppen. Du har dessa bakterier överallt. När du svettas kan vissa av dessa bakterier reagera på proteinerna som finns i svetten och då skapas det en odör som förknippas med dålig kroppslukt. Deodoranter fräschar upp kring armhålorna och bannlyser denna dåliga odör i ett antal timmar. Deodoranter ändrar nämligen pH-värdet i din armhåla och gör det mindre välkomnande för bakterier. Det finns lite olika varianter för att förhindra dålig lukt. Förutom deodoranter finns antiperspiranter som också minimerar dålig lukt men skillnaden är att en antiperspirant stänger porerna och förhindrar svetten att ta sig ut vilket gör dig mindre ”blöt”. Det finns sprejdeodoranter som är perfekt om du snabbt vill fräscha till dig. Den ger sällan fläckar på kläderna men se till att den torkar helt innan du tar på dig kläder.

Ta hand om din hygien

När du har tränat bör du ta en dusch och applicera en ny omgång deodorant för att fortsätta lukta fräscht och gott. Det är inte bara för din skull som du bör duscha och använda deodorant utan även för dina medmänniskor. Det är inte jättehärligt att sitta bredvid en person en längre stund om denne har en dålig odör. Det är inte heller trevligt om ingen som tränar på ett gym tar ansvar för sin hygien. Många människor på en mindre instängd yta som luktar illa kan vara fruktansvärt.

FÖRFATTARE | sanna Comments | Kommentarer inaktiverade för Träning och hygien DATUM | maj 23, 2021

Kategorier och taggar

In Hälsa

lovebond-lite