En bra kost- och träningsplan

    Hem  /  Hälsa  /  En bra kost- och träningsplan

En bra kost- och träningsplan Image

En bra kost- och träningsplan

För att må så bra som man bara kan är det viktigt att ha en bra kost- och träningsrutin. Det gäller precis alla människor och det är aldrig för sent för att börja, även om man är senior. Fördelarna är så många att det knappast går att räkna dem: styrka, allmän hälsa, bättre livskvalitet, ökad hjärnkapacitet, energi, god sömn, minskat midjemått, klarare hy och så vidare.

Medan vissa yttre förändringar är ganska lätta att göra, som att till exempel förhindra håravfall och rynkor genom effektiva skönhetsbehandlingar som prp metoden där man kan få fantastiska resultat genom att tillföra extra plasmaceller till sin hud, så kräver de inre förändringarna, som bättre kondition och ökad muskelvolym, lite mer ansträngningar. Det är dock inte så svårt som man kanske kan tro!

Hitta balansen

Eftersom varje människa är unik är det viktigt att man tar sig en ordentlig titt på sig själv och granskar sina vanor. De flesta vet med sig vad de inte gör tillräckligt eller för mycket av, och det är ofta just där som skon klämmer. Hemligheten med att uppnå ett friskare liv är att komma åt sina vanor och ovanor, utan att man för den delen måste ge upp allt man tycker om.

Att hitta balans mellan kost och motion går ut på att man för det första ser över sitt kaloriintag och sedan hur många kalorier man förbränner om dagen. En genomsnittsmänniska förbränner ungefär 2000 kalorier varje dag och därför brukar man kunna äta så mycket utan att gå upp eller ner. Vill man gå ner i vikt kan man börja med att dra ner på 500 kalorier om dagen och det idealiska är att fördela det med att träna 250 kalorier extra och äta 250 kalorier mindre.

Så hur ser detta ut rent konkret? Att förbränna 250 kalorier kan göras med ungefär en timmes yoga eller en halvtimmes löpning. Genom kosten kan det till exempel vara att man dricker en mindre latte om dagen eller avstår från det dagliga kaffebrödet. Mer än så är det inte!

Variera mycket

Även om rekommendationen är att man motionerar minst i en halvtimme, tre gånger i veckan, så är det bästa att träna mer än så. Det behöver dock inte innebär att man slavar iväg på ett gym, utan att man till exempel tar några extra promenader, cyklar till jobbet och går på en danskurs. Sätt ett mål på att träna fem dagar i veckan, varav två består av muskelträning. Genom att kombinera flås med styrka höjer man sin metabolism, vilket gör det lättare att hålla formen. Men glöm inte att det också är viktigt att ge sig själv en eller två vilodagar. Under dessa dagar räcker det med en promenad, men man bör alltid undvika allt för mycket stillasittande. Snart blir detta en del av dagsrutinen och resultaten kan vara ganska häpnadsväckande! Dokumentera dina resultat genom att väga dig en gång i veckan och ta midjemått en gång i månaden för att se hur bra balans du uppnått. På så sätt blir det lätt att genomföra eventuella modifikationer.

FÖRFATTARE | sanna Comments | Kommentarer inaktiverade för En bra kost- och träningsplan DATUM | februari 12, 2019

Kategorier och taggar

In Hälsa

lovebond-lite