Gör ditt eget gym

Gör ditt eget gym Image

Gör ditt eget gym

En av de främsta anledningarna till att människor drar sig för att träna är att det helt enkelt känns för tungt att släpa sig iväg till ett gym. Många erkänner att när de väl är där så är det helt okej, ja till och med kul att träna men själva iordning-görandet och färden till plats är det som håller en tillbaka. Vissa löser detta ”problem” med att dra på sig löparskorna och spring utanför dörren men med handen på hjärtat är det lika många som inte gör det. En annan anledning till att man inte tränar regelbundet kan också vara kostnaderna då det kan vara ganska så dyrt att gå på gym, särskilt om man inte har så många olika alternativ.

I den här artikeln skall vi titta på olika sätt att skapa ett alldeles eget gym i hemmet för att på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt lösa båda dessa problem. Att slå två flugor i en smäll, med andra ord. Har man inte råd att köpa nya tillbehör kan man hitta mycket bra utrustning på http://www.allaannonser.se/, där kan man finna precis vad som passar det egna utrymmet och den personliga plånboken.

Utrustning

När det är dags att

sätta ihop ett gym hemma så är det en fördel om man har ett litet utrymme som man lätt och snabbt har tillgång till. Hela tanken är att man hela tiden skall känna att man har omedelbar möjlighet att träna och det räcker med att det är en liten hörna någonstans där grejerna kan stå.

Bland det mest kostnadseffektiva man kan skaffa sig är så kallade smarta hantlar, som ser ut som vanliga hantlar men som är ihåliga och som tillåter att man fyller dem med vatten eller sand. Allteftersom man blir starkare kan man fylla på med mer, och på så sätt slipper man spendera en massa pengar på olika storlekar och vikter.

Många personliga tränare rekommenderar också att man skaffar sig ett gummiband som man kan använda till motståndsträning för nästan alla kroppens muskelgrupper. De finns med och utan handtag och kostar inte många kronor. En yogamatta är också en god idé då det finns en hel del övningar som man skall göra i liggande ställning, som till exempel sit-ups och plankan.

Men hur gör man?

När man har sin utrustning klar så kan man vända sig till nätet där det finns massor av bra videor och appar, varav många är gratis. En av de bästa och trendigaste är

Försvarsmaktens träningsapp där det finns hundratals övningar för träning både inom- och utomhus. Sätt sedan på favoritmusiken och kör igång – nu finns det inga ursäkter och du kommer snart att upptäcka hur bra du mår och hur kul det faktiskt är att träna!

FÖRFATTARE | sanna Comments | Kommentarer inaktiverade för Gör ditt eget gym DATUM | augusti 18, 2018

Kategorier och taggar

lovebond-lite