Hälsosam hjärna efter 50

    Hem  /  Hälsa  /  Hälsosam hjärna efter 50

Hälsosam hjärna efter 50 Image

Hälsosam hjärna efter 50

Träning har många positiva effekter på vår kropp och vårt allmänna välbefinnande. Den reducerar stress och bygger muskler, ger en piggare attityd och ökar uthålligheten men kan också ger dramatiska resultat i positiv bemärkelse när det kommer till minne och hjärnfunktion. För att uppnå maximal hälsa efter 50 rekommenderar många läkare att man tränar eftersom det stärker både kropp och hjärna.

Studier har visat att människor som tränar regelbundet både tänker klarare och har bättre minne och det som är extra intressant är att personer som redan börjat uppvisa symptom på försämrad tankekapacitet snabbt blir bättre om de rör på sig mer. Med andra ord så behöver man inte träna i unga år utan att sätta på sig joggarskorna eller skaffa sig ett gymkort är minst lika fördelaktigt även när man blir äldre.

Man har länge känt till att träning är ett bra recept mot vanliga hälsoproblem som diabetes och fetma, och att människor som tränar regelbundet är mindre benägna till att få cancer. Nu har australiensiska forskare kommit fram till att alla former av träning påverkar hjärnan mycket positivt. En person som träna 150 minuter i veckan minskar riskerna för demens med hela 30% och samma forskare rekommenderar att man inför träning i sin vardag genom att till exempel promenera eller cykla till jobbet, bära tunga matkassar eller ta trapporna överallt.

Förutom träning så är det också viktigt att inte röka och att äta en välbalanserad kost för att kunna njuta av en mentalt starkare ålderdom.

FÖRFATTARE | sanna Comments | Kommentarer inaktiverade för Hälsosam hjärna efter 50 DATUM | april 21, 2018

Kategorier och taggar

In Hälsa

lovebond-lite