Träningstrender

Träningstrender Image

Träningstrender

Varje tidsepok har sina träningstrender och genom åren har många av dem spridits bland svenskar som en löpeld. När Susanne Lanefeldt, iförd neonfärgade tights, uppmuntrade det svenska folket till ”kniiip” på åttiotalet sköt gymträningen bland vanliga människor i höjden. Det blev plötsligt trendigt att träna och där gym förr i tiden mest bestått av unkna källarlokaler med ett par gamla tyngder så invigdes hundratals nya moderna gym med den senaste teknologin och utrustningen runtom i landet.

Under åren har detta fortsatt och massor av nya och spännande träningsformer utövas idag i både vardagsrum och på sportanläggningar. Värme-yoga, tabatha träning, pilates, zumba och israelisk armédrillning är bara några av de träningstrender som genomsyrat landet. Så vilka träningstrender är det som gäller just nu? Om man tycker om att hålla sig uppdaterad inom allt som har med träning att göra så är det framförallt två trender som gäller för tillfället. Även om de är ganska olika former av träning så har de gemensamt att de går ut på att hjälpa människor med en stressfylld vardag.

Intervallträning

Bland de träningsformerna finns så kallad HIIT träning, vilket står för High Intensity Interval Training. Det har visat sig genom att varva högintensiv träning med vila kan man uppnå enastående resultat på mycket kort tid, vilket innebär att man tjänar in mycket tid. Genom att till exempel springa snabbt i två minuter och gå i en i sex, sju omgångar kan man på endast tjugo minuter få bättre resultat än om man springer i två timmar. Dessutom bibehålls graden av fettförbränning i så mycket som tjugofyra timmar efteråt.

Hiking

Svenskar är och har alltid varit ett friluftsälskande folk, och hiking är nu populärare än någonsin förr. Detta är en form av träning som ger mycket mer än bara starka benmuskler och bättre kondition, där det har visat sig att människor som vistas mycket i naturen blir mer stresstoleranta och gladare. Särskilt att vandra i lövskog ger individen lägre cortisol värden, vilket är det hormon som får oss att känna oss stressade.

Man kan syssla med vandring ensam eller i grupp och det är ett underbart sätt att komma bort ifrån vardagsstressen. Genom att vistas i naturer kopplar man bort alla de plikter och stressmoment som hemmet och kontoret ofta innebär och fyller på syredepåerna genom att njuta av det underbara landskapet.

FÖRFATTARE | sanna Comments | Kommentarer inaktiverade för Träningstrender DATUM | maj 12, 2018

Kategorier och taggar

lovebond-lite