Livsstil och träning!

    Hem  /  Hälsa  /  Livsstil och träning!

Livsstil och träning! Image

Livsstil och träning!

Att träning är oerhört bra för din hälsa är det nog få som missat. Det är livsviktigt att man rör på sig och den bästa träningen är den som faktiskt blir av. Det är däremot inte alltid lätt att komma igång med träningen, framförallt om man känner sig väldigt omotiverad. Men här gäller det att tänka smart och börja med småsteg, en rask 30-minuters promenad till exempel är väldigt bra för din hälsa. När du väl kommer igång med träningen kommer den ha positiv effekt på ditt välmående på många sätt. Här kommer mer information om träning och hälsa.

Fördelar med en aktiv livsstil

Vid träning utsöndras endorfiner i kroppen som förbättrar både din fysiska styrka men även din mentala hälsa. Genom att påverka ditt humör blir ditt välmående bättre och du får mer energi, samtidigt som du förlänger ditt liv. Det spelar inte heller någon roll hur gammal du är, ditt kön eller din fysiska förmåga. Många har på sig smink när de tränar och det är givetvis ett individuellt val. Men om du ändå vill ha på dig smink, är det en bra idé att köpa billig makeup på nätet så du inte använder dina dyrbara sminkprodukter i onödan. Alla kan dra nytta av att motionera, oavsett om det är intervallträning, promenader eller gymträning. Hälsofördelarna som kommer med den regelbundna motionen är många och viktiga. Ännu en fördel med att träna är ju självklart att du kontrollerar dina vikt, antingen genom viktminskning eller muskelökning. De allra flesta människor förstår nog att fysisk aktivitet bränner kalorier vilket innebär att du potentiellt kan gå ner i vikt om du äter bra kost och ju mer du tränar desto mer kalorier bränner du.

Det är många vuxna människor som inte känner att de har tid att gå till gymmet eller träna, men oroa dig inte om du inte har tid att gå till gymmet – då det viktigaste är att du får regelbunden motion. Att gå på en promenad från och till jobbet eller en promenad till affären är bättre än ingen aktivitet alls. Istället för att ta hissen kan det vara bra att ta trapporna eller göra några övningar framför TV-soffan. Regelbundenhet är viktig i din träning, då den kommer ge dig många hälsofördelar. Men det är inte allt, genom att öka din träning kan du bekämpa olika sjukdomar som högt blodtryck och andra hjärtsjukdomar. Det beror framförallt på att träningen aktiverar ditt hjärta och gör att ditt blod flyter mycket smidigare och därmed förhindrar hjärt-kärlsjukdomar. Dessutom pekar dagens forskning på att regelbunden motion kan förebygga sjukdomar som depression, stroke, depression och ångest.

Ännu ett sätt att komma igång med träningen är att börja med ett riktigt bra träningsprogram som gör det lättare att få in träningen i vardagen. I längden förbättrar träningen din hälsa oerhört mycket och om du inte börjat, är det läge att starta redan idag.

FÖRFATTARE | sanna Comments | Kommentarer inaktiverade för Livsstil och träning! DATUM | mars 2, 2019

Kategorier och taggar

In Hälsa

lovebond-lite