Vardagshälsan viktigast av allt

Vardagshälsan viktigast av allt Image

Vardagshälsan viktigast av allt

De flesta människor drömmer om att få leva ett långt och stimulerande liv. För att man skall kunna uppnå detta krävs också att man är fysiskt stark, både fysiskt och mentalt, så att man skall kunna få ut så mycket som möjligt av sitt liv. Man kan ju leva tills man blir hundra men det är knappast någon mening med det om man är så svag och sjuk att de sista trettio åren inneburit att man bara legat i en säng och mått dåligt. Det hela handlar om att hitta den där perfekta balansen mellan god hälsa och levnadslängd som maximerar en individs lycka.

Förutom självklara livsförkortande faktorer som rökning och alkoholkonsumtion så finns det även en hel del andra saker som kan förkorta våra liv med flera år. En av de största riskfaktorerna är avsaknad av motion då många människor idag lever ett mycket stillasittande liv och därmed både blir trötta, svaga och överviktiga. Det är inte alltid så lätt att komma igång på ett gym men faktum är att det finns en hel del vardagsmotion som man kan syssla med för att på så sätt garantera att man åtminstone rör på sig en halvtimme om dagen. Naturligtvis är det ännu bättre om man motionerar mera men som en bra start eller ett minimumkrav finns det ett antal vardagssysslor som får i gång hjärta och kropp på ett nyttigs sätt.

  • Dammsugning. Genom att gå runt med en dammsugare rör man på armar och ben och arbetar på så sätt framförallt med axel- och armmuskler.
  • Ta trapporna. Genom att alltid välja trapporna, var man än befinner sig, tränar man på flås och benmuskler.
  • Handla mat – till fots. Om det är tio minuter till närmaste matbutik så kan du genom att gå och handla få in minst tjugo minuters rask promenad om dagen.
  • Bädda sängen. Även om detta bara tar ett par minuter rör man på hela sin kropp.
FÖRFATTARE | sanna Comments | Kommentarer inaktiverade för Vardagshälsan viktigast av allt DATUM | februari 22, 2019

Kategorier och taggar

lovebond-lite