Må och se bättre ut med träning

    Hem  /  Hälsa  /  Må och se bättre ut med träning

Må och se bättre ut med träning Image

Må och se bättre ut med träning

Regelbunden träning i lagom dos leder till bättre fysisk hälsa men gör också att du mår bättre. Att träna behöver inte betyda blodsmak i munnen och träningsvärk som varar i flera dagar. Raska promenader, träning på utegym eller hemmaträning fungerar precis lika bra.

Förbättra ditt utseende

En positiv effekt som många märker av efter att de har kommit igång med träningen är att de börjar bli mer nöjda med sitt utseende. Med mer muskler på kroppen sitter ofta kläderna bättre och hållningen blir rak och ståtlig. Kanske har du tidigare velat dölja din kropp i bylsiga kläder men längtar nu efter att uppdatera garderoben?

För att hålla i träningsrutinen och inte riskera att falla tillbaka i ohälsosamma vanor igen är det viktigt att synliggöra dina framsteg. Köp nya kläder som passar din nya vältränade kropp. Varför inte testa en ny frisyr eller en ny hårfärg som får dig att se hälsosamt fräsch ut? För att få ett härligt leende som passar ihop med ditt hälsosamma jag kan du även se över tänderna. Om du inte är nöjd med utseendet på dem är det möjligt att ersätta skadade tänder med tandkronor och på så sätt få ett vackert leende igen. Hos Södertandläkarna får du professionell hjälp så att du blir nöjd med slutresultatet.

Bättre psykisk hälsa med träning

Träning gör inte bara att du ser bättre ut utan även att du mår bättre. Regelbunden konditions- och styrketräning har till och med visat sig kunna lindra lättare depressioner. Hur ofta du behöver träna för att må bra vet du bäst själv men cirka två till tre gånger i veckan är en bra utgångspunkt. Kombinera gärna träningen med dagliga lugna promenader i naturen. På så sätt får du frisk luft och kommer även upp ur soffan eller kontorsstolen om du har ett stillasittande jobb.

Det är inte bara själva träningen som gör att du mår bättre utan också effekterna av träningen kan påverka ditt humör. När du blir mer nöjd med ditt utseende kommer du förmodligen att trivas bättre med dig själv. Många upplever också att de gillar att kunna följa sin egen utveckling i gymmet eller löparspåret. Även som vuxen är det inspirerande att kunna öka sin styrka och kondition på ett tydligt sätt. Kanske anmäler du dig till ett motionslopp eller till och med en tävling i styrkelyft? Idag finns veteranklasser så att alla åldrar kan vara med och tävla utifrån sina egna förutsättningar.

För att må bättre av sin träning gäller det att välja en träningsform som du tycker om. Avskyr du till exempel att löpträna är det bättre att välja något annat. Idag finns många sociala träningsformer som till exempel Padel där du kan träffa vänner samtidigt som du tränar. På så sätt kan du umgås på ett mer hälsosamt sätt med vänner och bekanta.

FÖRFATTARE | sanna Comments | Kommentarer inaktiverade för Må och se bättre ut med träning DATUM | maj 6, 2021

Kategorier och taggar

In Hälsa

lovebond-lite