Träning och hälsa

Träning och hälsa Image

Träning och hälsa

Träning och hälsa hänger ihop, det vet de flesta. Många vet att den bästa träningen är den som blir av. Välj därför något du gillar och gör det på ditt eget sätt. Tävla inte med andra om du absolut inte vill det, att träna ska vara skönt och skapa välmående både på kort och lång sikt.

Stillasittande nutidsmänniskor

På grottmänniskans tid var fysiken en förutsättning för att få tag på mat. Träning var det ingen som tänkte på, alla rörde sig ändå eftersom det var nödvändigt. I dag är läget annorlunda. Alltför många sitter stilla framför datorskärmarna hela dagen och kroppen mår inte bra av det i längden. Inte knoppen heller, för den delen. Se därför till att röra på dig så mycket du kan i vardagen och komplettera med lite mer ansträngande träning några gånger i veckan. Gå med i en träningsgrupp eller träna ensam, vad som nu passar dig bäst. Gör det som känns kul och bra. Satsa på din hälsa! Tänk gärna på att träning faktiskt kan göra dig smartare också!

Motivera dig på rätt sätt

Ett bra sätt att motivera sig själv är att sätta upp mål, egna mål. Det kan vara allt ifrån att gå ner i vikt eller springa ett motionslopp till att faktiskt börja gå till gymmet två gånger i veckan eller börja spela den nya innesporten padel med en kompis. Eller gör något helt annat. Tänk på att det ska vara roligt att träna så välj med omsorg, men välj något som gör dig svettig och lite andfådd om du vill få någon effekt på sikt. Träning är bokstavligen livsviktigt!

Lite snygga träningskläder från https://www.aimn.se motiverar också, inte bara utseendemässigt utan också för att det verkligen är mycket roligare att ha riktiga träningskläder i anpassat material. Skjut inte upp starten av din träning, det bästa tillfället att starta din nya vana är nu!

FÖRFATTARE | sanna Comments | Kommentarer inaktiverade för Träning och hälsa DATUM | februari 13, 2021

Kategorier och taggar

In Hälsa

lovebond-lite