Padel, det nya sättet att hålla sig i form på

    Hem  /  Hälsa  /  Padel, det nya sättet att hålla sig i form på

Padel, det nya sättet att hålla sig i form på Image

Padel, det nya sättet att hålla sig i form på

Under de senaste åren har en relativt ny sport kommit att ta över svenskarnas fritid; padel. Padel är en blandning mellan tennis och squash där både nät och väggar används under matchens gång. Sporten kan spelas en mot en och två mot två. Banan är i storlek jämförbar med en badminton plan, dock med ett nät som i storlek och nivå påminner om tennis.

För lite mindre än två år sedan meddelade det Svenska Padelförbundet att det beräknades finnas över 600 padelbanor runt om i Sverige. Idag har denna siffra fördubblats och man räknar med över 1200 banor i landet. I nästan varje stad byggs det nu padelcentrer och padelbanor för att möta den enorma efterfrågan som finns idag. I och med det stora intresset av sporten har priserna tråkigt nog ökat i takt med att fler och fler spelare vill hyra banor. Detta kan göra det svårt för stora delar av befolkningen att ha råd att spela padel mer än ett fåtal gånger i månaden. Även utrustningen som behövs för att spela (racket, grep, boll och skor) har under den senaste tiden gått upp i pris. Dock går det att hitta billiga padelrack och tillbehör på vissa sajter online. Sporten förväntas växa ännu mer inom den snara framtiden, vilket i sin tur betyder att priserna tyvärr inte kommer att sänkas.

FÖRFATTARE | sanna Comments | Kommentarer inaktiverade för Padel, det nya sättet att hålla sig i form på DATUM | september 27, 2020

Kategorier och taggar

In Hälsa

lovebond-lite