Träna rätt med träningsbänk

    Hem  /  Hälsa  /  Träna rätt med träningsbänk

Träna rätt med träningsbänk Image

Träna rätt med träningsbänk

Styrketräning är ett av de allra bästa sätten att komma i form på och många fitness-experter anser att det inte bara är den bästa träningsformen för styrka och muskler utan även för viktnedgång. Att träna styrka regelbundet innebär att hela kroppen blir starkare och fastare, vilket i sin tur leder till bättre hållning och större uthållighet. Dessutom bränner det fler kalorier!

Konditionsträning har länge ansetts vara metod nummer ett när det kommer till viktnedgång och det beror framförallt den intensitet som exempelvis löpning, långdistansskidor eller snabbsim innebär. Det har alltid hetat att man springer bort fettet, medan styrketräning associerats med uppbyggande av muskelmassan. Idag har det här omvärderats ganska så rejält, då det har visat sig att styrketräning inte bara bränner mer under själva träningstillfället utan även under en längre tid efteråt. Så fram med hantlarna och bänken och så är det bara att sätta igång!

Gör bänken till din bästa vän

En träningsbänk är det perfekta verktyget för en smidigare och starkare kropp, och det finns många olika sätt att träna på med den. På gym brukar det finnas ett stort antal bänkar, ofta utspridda över flera ställen, men du kan också skaffa en egen träningsbänk som täcker alla dina behov i hemmet. Du kan träna både med din egen kroppsvikt, till exempel genom att göra armhävningar av olika variationer där fokus ligger på biceps, triceps eller bröstmuskler, eller med hantlar och skivstänger. Du kan också få upp flåset genom att hoppa eller stiga upp och ner på den.

Det viktigaste med en träningsbänk är att den ska stå mycket stadigt och att det finns utrymme omkring den så att det finns möjlighet att göra övningar åt alla håll. Eftersom det går att ställa in olika lägen på bänken kan man sitta och ligga på den i olika ställningar som gör träningen mer specifik och effektiv. Att göra bicepscurls med hela överkroppen lutandes snett bakåt är till exempel tyngre än att göra dem stående, och ligger du med näsan mot ryggstödet när du gör axel- och ryggövningar blir träningen maximerad.

Glöm inte benen

Många styrketränare glömmer lätt att träna upp sina benmuskler med resultat att de får muskulösa armar och bringor men förhållandevis spinkiga ben. Med en träningsbänk går det att få fantastiska resultat genom övningar som antingen kräver stora hopp eller kliv, eller då den som tränar lutar ryggen mot bänkens långsida och sedan gör olika benlyft med hjälp av tyngder. En av de populäraste ben- och rumpövningarna med bänk är så kallade bulgariska squats, där den ena benet vilar mot bänken och man böjer det andra samtidigt som man håller i vikter. Att ligga framstupa på bänken och lyfta en vikt med fötterna är väldigt effektiv för hamstringmusklerna.

FÖRFATTARE | sanna Comments | Kommentarer inaktiverade för Träna rätt med träningsbänk DATUM | februari 29, 2020

Kategorier och taggar

In Hälsa

lovebond-lite