Slipp torra händer på vintern

    Hem  /  Hälsa  /  Slipp torra händer på vintern

Slipp torra händer på vintern Image

Slipp torra händer på vintern

Under vintern är det många som lider av torra händer. Om torrheten inte åtgärdas leder det till att sprickor och sår uppstår i huden, vilket kan bli ett plågsamt tillstånd. Men med rätt handkräm får man bukt med sina torra händer.

Torra händer är plågsamt

De flesta märker direkt skillnad i huden när hösten och kylan kommer, speciellt på händerna. Eftersom man tvättar händerna väldigt ofta och inte skyddar dem med kläder, utsätts de både för kyla och uttorkande tvål regelbundet. Det gör att de snabbt blir torra. I början märks torrheten av som en stramhet i huden, men om det får fortsätta obehandlat utvecklas tillståndet och blir så småningom till svidande sprickor och sår i huden. Fläckar med extra torra partier är inte heller ovanligt. Om man inte behandlar huden kan man även få eksem som kliar och det kan vara väldigt svårt att bli av med. Att ständigt gå runt med händer som svider eller kliar är väldigt plågsamt, men man behöver inte lida i onödan.

Skaffa rätt handkräm – tänk på det här

För att få bukt med sina torra händer bör man köpa en bra handkräm, men det gäller att se upp. Många krämer innehåller alldeles för mycket vatten och parfym, vilket bara förvärrar tillståndet. Det gäller att köpa en handkräm som har ett bra innehåll med snälla ingredienser och som faktiskt gör någon nytta. Det finns ingenting som säger att dyrare är bättre när det kommer till handkräm, tvärtom kan man få väldigt bra produkter till ett mycket bra pris om man vet var man ska leta. Köp gärna handkräm från ett apotek. De brukar vara mer hudvänliga och innehålla ämnen som är bevisat effektiva. En ingrediens som det bör vara mycket av i en riktigt bra handkräm är glycerin. Det är ett ämne som hjälper huden att återfuktas. Vatten är visserligen fukt, men det torkar ut huden och tillför ingen fukt som huden kan ta till sig. Därför bör krämer med ett högt vatteninnehåll och ett lågt glycerininnehåll undvikas. De flesta krämer innehåller vatten, men för att krämen ska vara verksam bör glycerin komma på andra eller tredje plats i innehållsförteckningen.

Det går också bra att använda fett att smörja huden med. Om du av någon anledning inte vill eller kan köpa en vanlig handkräm går det att använda exempelvis smör som handkräm. Använd det på natten ihop med plasthandskar och gör en liten handinpackning under natten. Då slipper du kladda ner sängen och får dessutom bättre effekt av det. Fett och olja var förr vanliga smörjmedel och ister användes i ganska stor utsträckning som återfuktande hudvård. Eftersom det inte innehåller vatten är det en bra återfuktande produkt för huden.

FÖRFATTARE | sanna Comments | Kommentarer inaktiverade för Slipp torra händer på vintern DATUM | februari 3, 2021

Kategorier och taggar

In Hälsa

lovebond-lite