Vikten av vardagsmotion

    Hem  /  Hälsa  /  Vikten av vardagsmotion

Vikten av vardagsmotion Image

Vikten av vardagsmotion

Vi mår alla bra av att röra på oss och äta nyttigare, men ibland kan det kännas svårt att få in ett hälsosamt liv i vardagspusslet. Du ska nu få tips på hur du med hjälp av vardagsmotion kan leva mer hälsosamt.

Gymkort eller inte

Många gånger tänker vi att vi måste börja på gym eller springa ett maraton för att vara hälsosamma. Det är många som köpt gymkort i början av året eller på hösten – och har det i plånboken, helt bortglömt. Gym kan vara jättebra, men om du har svårt att verkligen göra slag av saken, kan du leva mer hälsosamt i din vardag. Vardagsmotion kan göra en stor skillnad för din hälsa – och den är helt gratis och kan utövas överallt! Vardagsmotion är helt enkelt den motion som du naturligt utövar i din vardag. Om du håller på att renovera huset eller fixa till sommarstugan så är det arbetet en del av vardagsmotionen. När du går omkring på Byggmax varuhus för att hitta allt som du behöver, så utövar du vardagsmotion. Men, har du långt till ett Byggmaxvaruhus kan du självklart också beställa online – när sakerna väl kommer hem till dig kommer du att arbeta och röra på dig medan du bygger, målar eller fixar.

Vardagsmotion

För att vardagsmotionen verkligen ska påverka din kropp, skapa mer muskler och snyggare figur, måste du medvetet röra på dig i vardagen. Om du inte har för långt till jobbet kan du välja att promenera eller cykla – det gör stor skillnad i långa loppet. Om du måste ta bussen kan du välja att hoppa av en hållplats tidigare för att hinna röra dig mer innan arbetsdagen börjar. Det känns kanske inte som att femhundra meter hit eller dit kan göra någon skillnad, men om du väljer en hållplats femhundra meter längre bort så blir det en kilometer per dag – fem kilometer i veckan. Dessutom blir du också piggare på jobbet. Om du behöver ta bilen till ditt arbete kan du istället parkera den längst bort på parkeringen, eller ännu längre bort om möjligt – alla extra meter är hälsosamma för både dig och klimatet.

Om du inte brukar ta en kvällspromenad bör du börja med det. Det är bättre att gå tio minuter varje kväll, än ingenting alls, men självklart kommer du må bättre om du rör dig minst trettio minuter varje dag. Ett annat tips är att alltid ta trapporna istället för hissen – oavsett hur många trappor det gäller.

Hunden – vardagsmotionens bästa vän

Ett bra sätt att få mycket naturlig motion är genom att skaffa en hund. Hundar kräver flera och dagliga promenader och efter ett tag blir det en vana, en del av vardagslivet. Det kan också vara lättare att verkligen komma ut en regnig novemberkväll om du har en fyrbent vän att promenera med – särskilt när din kompis tittar på dig med bedjande ögon och ber om att få bli rastad.

FÖRFATTARE | sanna Comments | Kommentarer inaktiverade för Vikten av vardagsmotion DATUM | oktober 9, 2019

Kategorier och taggar

In Hälsa

lovebond-lite